• Nieuws

  veer en telraam

Hieronder vindt u het laatste zakelijke en particuliere Belastingnieuws.

Belastingfeeds

Zakelijk
 • Premiedifferentiatie WW: termijn voor schriftelijke vastlegging arbeidscontract verlengd tot 1 juli 2020
  on maart 20, 2020 at 4:30 pm

  Om de lage WW-premie toe te passen bij werknemers die voor onbepaalde tijd bij u in dienst zijn, moet u hun arbeidscontracten schriftelijk vastleggen. Voor werknemers die op 31 december 2019 al bij u in dienst waren, kreeg u eerder tot 1 april extra de tijd om dat te doen. Daar komen nu nog 3 maanden bij. U hebt dus de tijd tot 1 juli 2020.

 • BelastingTelefoon: openingstijden aangepast
  on maart 20, 2020 at 12:00 pm

  Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn ook bij de BelastingTelefoon veel minder medewerkers aanwezig. Om zoveel mogelijk mensen goed te woord te kunnen staan, hebben wij onze openingstijden tijdelijk aangepast.

 • Beperkt aantal RDW-keuringen door corona
  on maart 19, 2020 at 3:30 pm

  In verband met het coronavirus heeft de RDW het keuringsaanbod moeten beperken tot de cruciale dienstverlening. Dat houdt onder meer in dat u geen invoerkeuringen kan laten doen. Hier leest u wat dat betekent voor de aangifte van bpm.

 • Kabinet versoepelt bijzonder uitstel van betaling als gevolg van corona-virus
  on maart 19, 2020 at 3:00 pm

  Bent u als ondernemer door de coronacrisis in financiële problemen gekomen? Dan kunt u voor ten minste 3 maanden bijzonder uitstel van betaling krijgen. U hoeft daarvoor niet langer een aanvullende verklaring mee te sturen.

 • Coronavirus - let op phishingmail/sms
  on maart 19, 2020 at 1:00 pm

  Criminelen grijpen het coronavirus aan om weer massaal phishing mail/sms te sturen. Laat u niet misleiden! De afzender lijkt de Belastingdienst, maar is dat niet.

 • 21% btw voor schminken tijdens evenementen
  on maart 19, 2020 at 9:00 am

  Het schminken van personen tijdens evenementen trekt soms toeschouwers. Maar dat maakt van het schminken nog geen optreden. Het schminken van personen tijdens evenementen is daarom belast met 21% btw.

 • Betalingsproblemen door coronavirus? De Belastingdienst neemt maatregelen om ondernemers (inclusief zzp’ers) te helpen
  on maart 18, 2020 at 7:00 am

  Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te verzachten, neemt de Belastingdienst maatregelen. Bent u ondernemer of zzp’er en hebt u betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kunt u, nadat u aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kunt u uw te betalen voorlopige aanslag aanpassen. Verder verlagen wij tijdelijk de invorderingsrente en de belastingrente.

Particulier