• Over ons

    calc en telraam

Administratiekantoor Fronczek, sinds 1979.

Administratiekantoor Fronczek is op 1 september 1979 opgericht door Frans Wilhelm Fronczek. Na een korte tijd aan de keukentafel de administraties te hebben gevoerd voor 5 klanten, werd een eerste locatie gevonden aan de Rietwijkerstraat 76, hoekpand aan de Westlandgracht in Amsterdam. Eerst als eenmanszaak gedreven, werd de onderneming als snel omgezet naar een man-vrouw vennootschap onder firma met eega Betty Fronczek-Ter Schegget.

In 1985 deed de eerste computer zijn intreden bij administratiekantoor Fronczek. Deze efficiëntere manier van werken had echter ook een schaduwzijde… Gevestigd in een pand in Amsterdam Oud-Zuid werdt het kantoor op korte termijn tot drie keer toe geteisterd door inbraken. Met name de computers, welke in die tijd zeker tienduizenden florijnen kosten, waren een gewild diefstalobject. Het waren dan ook deze inbraken waardoor werd besloten om na elf jaar Rietwijkerstraat 144, op 1 juli 1990, te verhuizen naar de Parlevinker 15 in Amstelveen.

Dit is eveneens het moment dat de zoon Jeroen Alexander Fronczek van de M.E.A.O. komt en de onderneming komt versterken. In 1994 slaagt Jeroen voor zijn opleiding tot Assistent Belastingconsulent en krijgt de smaak te pakken in het adviseren op het gebied van belastingen. In 1997 volgt de opleiding tot belastingconsulent en in 2008 wordt het diploma behaald voor CB Belastingadviseur.

Inmiddels is het College van Belastingadviseurs overgegaan tot Register van Belastingadviseur en wordt de titel ‘RB’ gevoerd. Eind 1999 treedt Jeroen toe tot de vennootschap en verlaat Betty de vennootschap. Vanaf dit jaar is de onderneming een V.O.F. tussen vader (Frans) en zoon (Jeroen).

Sinds 2010 is de dagelijkse leiding van administratiekantoor Fronczek in handen bij de tweede generatie (Jeroen). Frans woont sindsdien in Brazilië en werkt vanuit hier nog wel mee (het Internet maakt de wereld klein). Op 1 september 2016 (na precies 37 jaar!) treedt Frans uit de vennootschap en wordt de onderneming Administratiekantoor Fronczek als eenmanszaak door Jeroen voortgezet.

Na uiteindelijk 26 gevestigd te zijn geweest op de Parlevinker 15 te Amstelveen wordt op 19 september 2016 de Parlevinker 15 verlaten en een nieuwe en modernere locatie betrokken op de Asserring 188 (Westwijk) te Amstelveen.

Met tussen de 6 en 10 medewerkers zijn wij gespecialiseerd in de volledige administratie van het midden- en kleinbedrijf. Met in-house een afdeling salarisadministratie en een belastingadviseur kan bijna alles zelf worden opgepakt. Door de samenwerking met accountants en andere specialisten in onze branche, is ons kantoor in staat om de rechterhand van de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf te zijn.

Onze kracht is een persoonlijke begeleiding vanaf de start van een bedrijf, waarbij persoonlijkheid voorop staat. Bij ons bent u geen nummer, maar een naam.